Meer dan 13 jaar ervaring in de verkoop en het opleveren van Elling jachten!

Het verschil E3/E4

De eerste Elling is opgeleverd in 1998! Voordat het zover was is er 5 jaar aan gewerkt om tot het unieke concept van Elling te komen.
Een uniek model met een zee van ruimte en welke zowel langzaam als snel kon varen. Ook de pers was onder de indruk en onder het toeziend oog van meer dan 1000 genodigden werd de E3 geïntroduceerd!

De eerste modellen van 1998 tot aan 2004 zijn allen voorzien van een “garage” op het achterdek. Deze was gemaakt voor het opbergen van fietsen en zijn bij sommige Ellingen zelfs omgebouwd tot werkplaats. Een Elling van dit bouwjaar hebben de afmeting van 13,20 x 4,25 breed. Vele voorzien van een schuifdak maar er zijn Ellingen afgeleverd die dit niet hadden.

oude achterkant             garage 2      

De Elling E3 met de garage.

In 2003 was de eerste oplevering van de E4. Een bestaande klant welke al een E3 had zag graag meer ruimte op het achterdek en had graag een separate badkamer welke hij niet met gasten wilde delen. Door deze aanvraag werd de E4 ontworpen. De ‘garage’ verviel en hierdoor ontstond ruimte voor een badkamer met douche en wc.
Door de grote vraag en het grote aantal Ellingen die waren gebouwd, werd er besloten de mal van de E3 te vernieuwen en tevens aan te passen.

In 2004 kwam de eerste E3 met het nieuwe “kontje” en deze bleek opnieuw een succesnummer. De toegang tot het achterdek werd vereenvoudigd door een luie trap in het achterdek te maken. Hierdoor verviel de garage maar dit gaf in het interieur, en vooral in de eigenaarhut, weer andere voordelen. Nu kon er een E3 worden geleverd met ook een separate douche en wc. Deze E3 werd 13,80 x 4,25 mtr.

achterhut E3 small  Achtercabine E3

Links de eigenaarhut van de E3 oud model, rechts, het nieuwe type met aansluitend de badkamer.

E3 Aft deck 1 small  aft deck E4

Links het achterdek van de E3, rechts de E4, (1,10 mtr langer dan de E3)

Door de grote vraag werd later ook de E4 voorzien van het nieuwe “kontje”. Echter was deze 14,95 x 4,25. Het dekhuis bleef hetzelfde. Zo ook de salon beneden, de keuken, en de badkamer voor, zijn identiek aan die van de E3. Het grote verschil is de achtercabine en het achterdek. Op het achterdek van de E4 onstond meer ruimte omdat deze 1,10 langer is dan de E3. Bij een breedte van 4,25 levert dit bijna 5m2 extra op! Niet veel zult u zeggen, maar op een boot maakt dat degelijk verschil!

oude achterkant      DSC00447

De oude en de “nieuwe achterkant”.

Dat de E4 onder de 15 meter werd gehouden had een aantal redenen. Punt 1 kon de Elling geleverd worden met een kleine motor waardoor de snelheid niet boven de 20 kilometer per uur uit zou komen, en dus geen vaarbewijs nodig heeft.

Punt 2. Onder de 15 meter mag u op de Rijn zonder Rijnpatent varen! Boven de 15 meter heeft u een Rijnpatent nodig en dat is een cursus welke een aantal weekenden duurt. Niet echt gunstig dus.

Tevens is 15 meter goed te bevaren met een echtpaar en vandaag de dag hebben we daar ook nog de bepaalde mogelijkheden voor met afstandsbedieningen etc. Met de hydronautica kunt u bij het aanleggen de boot binnen en buiten bedienen. Deze hydronautica is ook op bestaande modellen te installeren en zelfs op de conventionele motoren!

In 2015 werd besloten om een nieuw succesnummer te ontwikkelen……de Elling E6…..the next generation. Een 65ft motorjacht met dezelfde eisen als de E3 en de E4. Meer informatie oover de E6 kunt u vinden op www.elling-yachting.com.